Vakgebieden Selecteer

Gevelisolatie


Gevelisolatie zorgt er voor dat u veel geld kunt besparen op stookkosten en eventueel op milieubelasting. Bij een huis zonder gevelisolatie gaat veel warmte verloren en zal de verwarming vaker aan slaan om uw huis op temperatuur te houden. Dit is ook nadelig voor het milieu, hoe meer u moet stoken des te meer CO2 er vrij komt om u deze warmte te kunnen leveren.

Er zijn grofweg drie soorten gevelisolatie die u kunt toepassen:

  • Spouwmuurisolatie
  • Isolatie buitenzijde muren
  • Isolatie binnenzijde muren

Spouwmuurisolatie: Oudere huizen hebben vaak twee aan elkaar bevestigde muren met een ruimte ertussen (de spouw). Door deze ruimte te vullen met isolatiemateriaal kunt u fors op uw energiekosten besparen.

Isolatie buitenzijde muren: veelal de duurste, maar vaak ook de beste oplossing. Bij deze variant wordt er isolatiemateriaal tegen de buitenkant van uw huis bevestigd. Het rendement is het hoogste bij deze oplossing.

Isolatie binnenzijde muren: isoleren van binnenuit is ook mogelijk door middel van bijvoorbeeld gipsplaten, hardschuim of folie. Het geheel kan dan weer worden afgewerkt met behang, muurverf of stucwerk.

Wat kunt u ongeveer besparen? Bij een spouwmuurisolatie van een gemiddeld rijtjeshuis kunt u per jaar grofweg 500 euro besparen op uw energierekening. Binnen drie à vier jaar heeft u uw  investering terugverdiend.

Plaats gratis uw klus op Kwaliteitsvakman.nl en geniet van uw gevelisolatie en kostenbesparing. Bij Kwaliteitsvakman.nl krijgt u zekerheid en een vakman die aan onze strenge kwaliteitseisen voldoet. Na de plaatsing van uw klus kunnen onze vakmannen direct reageren op uw klus. Of neem zelf direct contact op met een vakman bij u uit de buurt voor een afspraak en/of offerte.


Zoek uw vakman

Voorbeelden klussen welke uitgevoerd kunnen worden door echte vakmannen